A kosarad üres.
Bejelentkezés / Regisztráció Vásárlási információk Kapcsolat

BOLDI 25, LÁSZLÓ BOLDIZSÁR JUBILEUMI KONCERTJE A COTTON CLUB SINGERS-SZEL!

Boldi! - Az első 25 év
László Boldizsár Jubíleumi koncert

Szegedi Nemzeti Színház, 2016.11.05.

Köszreműködik a Cotton Club Singers


Boldi már 25 éve énekes előadóművész, ez a koncert mégsem csak az eddigi
pályafutásának összegzése lesz.

A Cotton Club Singers alapítója ma már elismert operaénekes. Ezen az estén olyan műsorral idézi eddigi sikereit, amelyben a főszerep az igazi szórakozásé, zenében, humorban, és látványban egyaránt.
Az este folyamán egyaránt hallhatnak slágereket a Cotton Club Singers korszakból, illetve az azóta eltelt időszakból. A műsorból nem hiányozhat a opera sem, ami sajátos ötvözetként jazz-es formában fog megszólalni.

Boldi zenésztársai és a Cotton Club Singers is minden tekintetben garanciát jelent minderre. Utóbbi együttes 2008-ban megszűntette állandó jelenlétét a magyar zenei életben, azóta csak különleges alkalmakra álltak össze. Ilyen lesz ez az este is, amely e tekintetben is a 2016-os év kiemelkedő koncertje lesz.

Jegyárak: 4490 Ft, 3990 Ft, 3490 Ft, 2990 Ft, 1990 Ft.

jegyek kaphatók a színház jegyirodájában, és a jegy.hu oldalon.Telefon: 62/554-713;

www.laszloboldizsar.com, www.szinhaz.szeged.hu

Koncert az Erkel Színházban

A jubíleumi koncertsorozat koronájaként a csapat 2015 január 12-én az Erkel Színházban ad koncertet, amin a Orsi, Gabi, Boldi és Gábor mellett már ZSÉDA is fellép.

Jegyek már kaphatók ITT

CCS a twitteren

Kövessétek a Cotton Club Singers twitter oldalát:

@CottonClubSing

Ha szeretnél elsőként értesülni a CCS híreiről, akcióiról, kérjük add meg e-mail címed.

FeliratkozásA CCS története / folytatás

A sztori

A zenekar 1995-ben alakult. Alapító tagok voltak: Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Kovács Péter (jelenleg Jeff Procaro Emlékzenekar) és László Boldizsár. A kezdeti nehézségeken fiatalos lendületük mindig átsegítette őket. Első fellépésük a Budavári Labirintus egy eldugott zugában történt néhány lelkes barát és pár odatévedt német turista előtt. Ez a kezdet nem sok jövőt jósolt, de ők töretlenül hittek hangzásuk és színpadi jelenlétük hitelében. Két évig játszottak a Cotton Club nevű helyen (ma Szilvakék paradicsom) a Vígszínház tőszomszédságában. Ezzel párhuzamosan elindult szerdánként a Globe Royal Mulatóban az a sikersorozat, amely megalapozta a későbbi hangzást és hangulatot. Ebben az időszakban került Kovács Péter helyébe egy remek basszista: Legeza Balázs, aki 1997 januárjáig volt tagja az együttesnek. Fehér Gábor ekkor lépett be a Cotton Club Singersbe, és lett meghatározó egyénisége a zenekarnak.

Az eleinte csak Manhattan Transfer feldolgozásoktól mára már kb. 5-6 órás repertoárjuk színes palettája egyaránt tartalmaz a zenekar részére komponált (Vokálpatrióták), és nagy elődök által ismerté tett dalokat (Sinatra). 2001 januárjától egy egészen új lendületű Cotton Club Singerst ismerhetett meg a közönség a Zsédenyi Adrienn helyére érkezett Kozma Orsi személyében.

Számos élvonalbeli magyar zenekarral volt szerencséjük együtt fellépni, többek között részt vettek a Hungária együttes Népstadionbeli koncertjén, majd az azt követő országos turnén, mint vokál, a Benkó Dixieland Banddel a Louis Armstrong emlékkoncerten, az Old Boy's együttessel az Erkel Színházban megrendezett Beatles esten, valamint Hernádi Judit lemezbemutató koncertsorozatán. Immár ötödik éve folyamatosan fellépnek több budapesti (Old Man's Pub, Articsóka, IBS), illetve vidéki klubban. Állandó helyük az Old Man's Pub, ahol minden vasárnap színpadra lépnek az állandónak számító törzsközönségük előtt. Ennek a helynek köszönhetik, hogy koncertjeik hangvétele és hangulata közvetlen és vidám.

Sok meghívást kaptak fesztiválokra (PEPSI SZIGET 1999 - Nagyszínpad, Debreceni Jazz Fesztivál, Diósgyőri Jazz Fesztivál, Salgótarjáni Dixieland Fesztivál, Kapolcsi Napok, Kecskeméti Jazz Fesztivál, Miskolci Vokálfesztivál, Sárospataki Dixieland Fesztivál) és több TV-s produkcióban is szerepeltek már (Telejazz - pódium, Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntője, Top-Show, Friderikusz Show, Jazzperantó - Duna TV, Kifutó, Szerencsekerék, Lottóshow, Zeneszombat, Esti Showder Fábri Sándorral, Zenebutik, Vámos Miklós - Rögtön Jövök, Amsteljam stb.).

1999-ben vehették át az 1998-as év legjobb Jazz-zenekara kategóriájában az eMeRTon díjat, valamint a Zenész KÖR elismerő díját. 1999 júliusában az RTL Klub szombat esti főműsoridőben közvetítette a március 14-én rögzített Budapest Kongresszusi Központbeli koncertjüket. 2001. szilveszter éjszaka a TV2 levetítette a 2001. február 16-i koncertjük közel 1 órás változatát.


Nagyobb koncertek

1997. szeptember 6.-án a Budai Parkszínpadon a Besenyő Brass, a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar, a Magyar Swing Tánc Szövetség és Hernádi Judit közreműködésével két és fél órás teltházas koncertet adtak. Az est anyagából szeptember 25-én megjelent Négy Gengszter címmel első lemezük, tizenkilenc dallal. 1998. szeptember 4-én ismét a Budai Parkszínpadon szerepeltek, amely jellegében és technikai megoldásaiban túltett az előzőn. A koncert rendezője Gárdos Péter volt, a kíséretet pedig a később Hungarian Cotton Club Orchestra (jelenleg Budapest Jazz Orchestra) néven ismertté vált big band adta, közreműködött Bodrogi Gyula, Körmendi Vilmos, valamint a Happy Happers tánccsoport. 1998 novemberében megjelent második albumuk, Casino címmel, az EMI-QUINT kiadó gondozásában. A lemez az utóbbi tíz év legnagyobb magyar popslágereit tartalmazza, swingesen, akusztikus hangszerek kíséretével (Pa-Dö-Dö, Animal Cannibals, Zámbó Jimmy, Happy Gang feldolgozások). A koncertről 1999 márciusában megjelent első sztereó koncert videójuk 23 dallal.

1999. március 14-én a Budapest Kongresszusi Központban az addigi majdnem öt esztendő összegzéseképpen egy olyan koncertet adtak, amely minden tekintetben eltért az eddigi rendezvényeiktől. A műsort egyaránt ötvözték hagyományos és modern elemek. A Big Band kísérettel előadott slágerek autentikus hatását Gárdos Péter rendező nagyszerűen vegyítette a világhírű Ladányi Andrea táncos-koreográfus egyedi közreműködésével. A koncertről az RTL Klub felvételt készített, majd 1999 nyarán műsorára tűzte.

1999. május 3-án és 4-én két koncert következett az Új színházban. Ezt azért tartják mérföldkőnek a zenekar életében, mert itt bizonyosodott be először, hogy nem feltétlenül szükséges (a nagyobb koncertjeiken sem) folyton nagy stábbal (Big Band, tánckar, sztárvendégek stb.) dolgozni - ezáltal a Cotton Club Singers formáció jobban érvényesül, és alapvetően a nézők java is ezért látogatja ilyen szép számmal a koncertjeiket.

1999. szeptember 1.-én a koncert a nyári évad legnagyobb teltházát hozta a Budai Parkszínpadon. A műsor felénél eleredt eső sem zavarta meg a közönség hangulatát, így 22.30-kor tomboló sikerrel zárták a koncertet.

2000. január 30. 16.30 és 20.00 óra, Budapest Kongresszusi Központ, lemezbemutató duplakoncert: az együttes ezen a napon ismét bebizonyította, hogy az ismertsége felmenőben van, mivel az eredetileg csak egy koncertre meghirdetett előadásra a koncert előtt egy héttel előre elfogytak a jegyek, ezért meghirdettek aznap délutánra is egy előadást, mely egy hét alatt szintén teltházra sikeredett. A duplakoncerten a közönség szeretete és a stáb mérhetetlen segítsége a négy énekesből a maximumot hozta ki, így mindenki számára különleges élményt hozott ez a koncert.

2000. március 6. - 2000. június 28. Országos Lemezbemutató Turné: 2000 tavaszán országos lemezbemutató turnéra indult az együttes. Összesen 15 állomással bejárták az egész országot, helyszínek: Paks, Debrecen, Sopron, Békéscsaba, Dunaújváros, Szekszárd, Pápa, Szeged, Pécs, Miskolc, Kecskemét, Tiszaújváros, Nyíregyháza, Siófok, Győr. Koncertjeik a városi színháztermekben és művelődési központokban zajlottak teltházzal és nagy sikerrel.

2000. szeptember 1. SAP Rendezvénycsarnok: Ebben az évben is egy nívós produkcióval mutatkozott be a Cotton Club Singers, szeptember 1.-én az SAP Rendezvénycsarnokban a csarnok nyilvános megnyitójaként. A tőlük megszokott swing melódiák mellett olyan dalok is megszólaltak, amely a mai igényes populáris irányzatokat követik. Ezt koronázta egy 30 perces West Side Story-blokk teljesen újszerű, vokális, groove-os felfogásban, látványos táncokkal és lézerrel vegyített fénytechnikával. A Show látványát egy negyvenes évek hangulatát idéző Boxring adta. A koreográfiát az országosan elismert Bakó Gábor készítette, kiváló fiatal táncosai közreműködésével, közreműködött a Határőr Big Band. A kétórás koncert során a Cotton Club Singers bebizonyította, hogy a tőle megszokott vokális hangzás mellett a színpadi mozgásban is megállta a helyét. A koncert zenei vezetője és karnagya Malek Miklós volt. A 3000 fős közönség remek hangulatban nézte végi a koncertet, ez érezhető a TV-felvétel megtekintése közben is. 2000. szeptember 1.-én jelent meg negyedik nagylemezük, Ó, Budapest! címmel. A lemez a XX. század budapesti utcadalait dolgozza fel a millennium alkalmából, egyéni stílusban. Az albumon közreműködik Szilágyi Tibor (próza), zenei rendező, hangszerelő Körmendi Vilmos, a közreműködő zenekar Dobsa Sándor kisegyüttese. 2000. szeptember 26. - október 6. Sydney 2000 Olimpia, Magyar Napok: a Miniszterelnöki Hivatal érdemesnek tartotta a zenekart, hogy a Sydney-ben megrendezett Olimpiai Játékok alatt szervezett magyar napokon a Cotton Club Singers is képviselje Magyarországot. Négy élő koncertet tartottak, melyek TV-s felvételei a magyar közönség számára is lejátszásra kerültek. A felkérés apropóját a millennium alkalmából elkészített Ó, Budapest! című album megjelenése adta, amelyen kizárólag magyar nyelvű dalok hallhatók. A Sydney-böl jelentkező Sláger Rádió egy egész délelőtt vendégül látta az együttest, ahol ismételten kiderült, hogy az ausztrál közönség éppannyira élvezte az élő adásokat, mint a "négy gengszter". 2000. december elején jelent meg új karácsonyi maxi CD-jük, amely 6 dalt tartalmaz (Jingle Bells, Silent Night, White Christmas, Christmas Song, Last Christmas + Jingle Bells remix).

A Cotton Club Singers életében a 2001-es esztendő meghozta a várva várt lendületet. Zsédenyi Adrienn helyét január 1-től Kozma Orsi vette át, aki a Jazz+Az zenekarral vált ismertté az utóbbi években. Ez a lendület már a 2001. február 16-i Budapest Kongresszusi Központban megrendezett koncerten is érezhető volt. Ez nemcsak a színpadon közreműködők teljesítményén, hanem a közönség hihetetlen nagy érdeklődésén is megmutatkozott, ugyanis az előadás előtt 2 héttel elfogytak a jegyek, így ki kellett írni egy délutáni koncertet is, amelyre szintén nagy számmal érkeztek nézők.

2001. március - június: II. Országos Lemezbemutató Turné - 2001 áprilisában két koncertet adtak a németországi Gronauban megrendezett Jazzfesztiválon. A nyár utolsó nagy bulija 2001. június 28-án a Budai Parkszínpadon volt, ahol az eddig konkurenciaként emlegetett Hot Jazz Banddel adtak közös koncertet. A swing műfaj nagy fellendülésének lehettek tanúi, akik részt vettek ezen az estén.

2002. április 20-án az SAP Csarnokban teltház előtt debütált a Cotton Club Singers Sinatra c. műsora, mely ebben az évben még egyszer hallható volt november 9-én a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett lemezbemutató koncerten. 2002 áprilisában újra meghívást kaptak a németországi Gronauban megrendezett Jazzfesztiválra, amit Hollandiai helyszínekkel fűszerezve egy hat állomásos turné követett.

2002. május-július: Országos Sinatra Turné - 2002. július 26.-án a Budai Parkszínpadon egy egyszeri és megismételhetetlen közös koncertet adott a Cotton Club Singers a kanadai Johnny Ferreirával és a Swingmashine nevű zenekarral.

2003 március-áprilisában 14 állomásos országos turnén vett részt a zenekar Budapest-New York címmel, ahol az Ó, Budapest! és a Sinatra lemez dalait hallhatta a közönség.

2003. április 30-án volt az ősbemutatója a Zengeráj a Grand Hotel Royalban című színházi előadásnak.

2003. június 13-án már hagyományosnak számító közös koncert volt a Budai Parkszínpadon, ezúttal a BeshOdroM együttessel.

2003. November 25-én a Budapest Kongresszusi Központban egy új műsorral jelentkezett a zenekar, melyen új hangzásvilágot mutatott be a Cotton Club Singers. Az amerikai New York Voices (www.newyorkvoices.com) által képviselt hangzást formálta a zenekar a saját megszólalására. Az est vendége volt Presser Gábor (LGT együttes), aki a 70’-es évektől napjainkig meghatározó zeneszerzője, és előadója volt a hazai könnyűzenének.

 

2004. január 14. és 19. között az énekegyüttes Londonban turnézott, ahol a BBC Radio2-ben élőben, a BBC Orchestra kíséretében adott műsort, valamint fellépett több jazz clubban, a világhírű Ronnie Scott’s-ban is.

 

2004. tavaszán az együttes ismét országos turnén vett részt, ahol az ország 12 nagyvárosában adtak önálló, teltházas koncertet.

 

2004. májusában a Sinatra album aranylemez lett, melyet a kiadó adott át részükre.

 

2004. július 3.-án a Budai Parkszínpadon 10 éves születésnapját ünnepelte az együttes egy nagyszabású koncerttel.

 

2004 november 12-én megjelent a Cotton Club Singers 9. nagylemeze. A megjelenés napján teltházas lemezbemutató koncertet adott a Budapest Kongresszusi Központban.

2005. február 14-től Április 31-ig 18 állomásból álló Országos turnén mutatta be a zenekar Luxury c. lemezét.

 2005 június 21-én újra együtt játszott a Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band.  A „Hangosfilm” című koncerten a XX. Sz. zenéit felvonultatva nézőcsúcsot döntött a Budai Parkszínpad. A koncert nagy sikerére való tekintettel augusztus 29-én újra látható volt a Budai Parkszínpadon.

2005 október 18-19 a Millenáris Teátrumban két teltházas koncerten mutatkozott be az új Cotton Club Singers koncert-show, az ABBA Jazz. A nagysikerű ABBA együttes dalai szwingesen a zenekar eddigi legnagyobb közönség sikerét hozta. A koncert hangfelvétele két CD-n jelenik meg, az első 2005 novemberében, a második 2006 januárjában, a képfelvételét pedig 2006 őszén DVD formában.  

2007 januárjában búcsúzott a csapattól Szűcs Gabi és Kozma Orsi. Helyükre jött Bartus Patrícia és Mezőfi Gabi. A zenekar utolsó két évében a csapat számos sikert ért el. Az utolsó önálló lemezük Hofi Gézának állított emléket Hofimánia címmel.

2009 január 12-én a Budapest Sportarénában a Cotton Club Singers végleg befejezte állandó működését. A tagok baráti viszonyának köszönhetően azóta is számos alkalommal mutatkoztak közös koncerteken a nagyközösség előtt.

ALL IN AKCIÓ!

ALL IN AKCIÓ! -